Joskus edellisessä elämässä mainitsin hedelmävaakojen yllättävästä arkielämää hankaloittavasta numeroinnista. Jos joku neropää ei pysty käsittämään mitä vaikeeta voi olla järjestyksessä olevien numeroiden löytämisessä, niin kattokaa ny:

Vaaka

Kuudessa ekassa rivissä kahdeksan numeroa per rivi, seuraavassa kuudessa rivissä vähän pienempiä nappuloita 16 numeroa per rivi (kyllä, laskin), ja vielä lopuks kolmannenmallisia painikkeita uudella numerofontilla 6 kpl per rivi neljän rivin verran. Ihmisen kognitioita sen paremmin tieteellisesti tuntematta voisin ihan näin lonkalta heittää että tän olis voinu tehä loogisemminkin. Se en voi olla vain minä jonka sormi hapuilee oikean numeron perässä kohtalaisen pitkään.

Ps. Kuvan vaaka löytyy yhdestä Helsingin parhaista kaupoista, Kampin K-Supermarketista. Minä <3 kauppias. (Auki JOKA päivä kymppiin! Se valikoima! Ekologisia valintoja! Luomua! Jee!)

4 ajatusta juttuun “Vaaka, osa 2

 1. kirjainmekkeihi meni! ja kampin s-market on huikee! kerra ollaan saatu sinne kulumaan 60 egee KAHDEN hengen piknik-eväisiin! noku oli liikaa valikoimaa!!! :D

  Vastaa
 2. Juu tosiaan ainoo miinuspuoli ko. kaupassa on että siellä herää ihan uusia lompakkoa keventäviä tarpeita ja himotuksia.. Ei sovi siis ihan päivittäiseks maitokaupaks. (Sivuhuomiona et se on kyl K-kauppa, mut oon varma et puhutaan samasta puljusta – ei mihinkään muualle voi vahingos lipsahtaa 30e per turpa piknikeväisiin..)

  Vastaa
 3. Mä oon siirtynyt suosiolla satunnaishausta seuraavan tyylin käyttöön (tää toki on aika triviaaliratkaisu ongelmaan, mutta ainakin mulla poisti fiiliksen, että tarttis arpoa/etsiä numeroita; ei enää hedelmävaa’at vituta):

  1) Lähdetään oikeesta yläkulmasta liikkeelle
  2) Liikutaan suoraan alas niin kauan, kunnes kohdataan joko
  a) Etsitty numero tai
  b) Numero, joka on suurempi kuin etsitty numero

  Jos a), niin cool
  Jos b), liikutellaan sormea kyseistä riviä pitkin vasemmalle, kunnes etsitty nro tulee vastaan (ja se tulee aina, riippumatta numerojaottelusta tai tähtien asennosta, kunhan numerot on kasvavassa järjestyksessä).

  Ei tosiaankaan mitään maailmoja mullistavaa, ja toivottavasti ei tuu tietojenkäpistelijältä kommenttia tehottomista etsintäalgoritmeista :D

  Vastaa
 4. Pasi, tietojenkäsittelijää lämmittää näin ongelmanratkaisulähtöinen lähestymistapa, mutta mun keskittymiskyky tommosiin algoritmeihin pettää siinä vaiheessa kun vuoroaan odottava mummo hengittää niskaan..

  Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen