Mä tykkään marsuista, paljon. Mulla on tämmönen marsu taustakuvana sekä läppärissä että puhelimessa. Mutta se ei ole mun marsu. Eikä kenenkään tutun marsu. Se on vaan joku marsu, jonka mä löysin netistä, ja se oli musta söpö. Nyt mä tuun aina hyvälle tuulelle ku vilkasen puhelinta tai kun napsautan koneella työpöydän esiin. Marsu! (Se on myös hieno sana: marsu, marsumarsumarsumarsumarsu. :D)

Marsu

Mut ajatelkaa, jos mulla olis taustakuvana joku pikkulapsi? ”Onks toi sun?” ”Ei, ku mä löysin sen netistä, ja se oli musta söpö.” Ja jos mä olisin vielä mies?

Mietittiin tuossa myös, kun vanhemmat kuvaa lapsiaan esim. maauimaloissa. Ja aina ne kuvat ei oo ihan siitä skidin korvanjuuresta näpsäistyjä, vaan sillai rennommalla otteella, myös muita lapsia kuvassa näkyen. Kuvittelenko mä vaan, vai oisko sillä teidän mielestä eroa, hilluuko lapsia täynnä olevassa uimalassa kameran kanssa nainen vai mies?

(Kuva guineapig chatter)

4 ajatusta juttuun “Nettimarsu

 1. Sun pitäis siis ehdottomasti mennä nyt Lappiin!
  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Lapissa+laaja+sopulivaellus/1135268815706
  (Vaikka sopulisopulisopulisopulisopulisopuli ei kuulostakaan ihan niin kivalta ja siinä menee kieli solmuun.)

  Mä en usko että sillä on kauheasti eroa, mikäli se kuvaaja on selkeästi siellä jonkun lapsen kanssa. Yksittäiset ihmiset ehkä enemmän siinä epäillyttää. Ja toki aina löytyy niitä, jotka epäilevät kaikkea omasta mielestään epämääräistä. Lastenhoitohuoneissa on mulle joskus tullut pahaa silmää naisilta, mutta siinäpä mulkoilevat. :)

  Vastaa
 2. Joo, sopuliii! Meijän telttaan tuli Muoniossa sopuli, ja se oli tosi hellunen, vaikka se kakkaski paljo.

  Toi on kyllä niin totta että toisten mielestä lähes kaikessa on jotain epäilyttävää ja sopimatonta. Maailma kun on niin paha paikka nykyään että on parasta vaan varmuuden vuoksi elää elämänsä peläten kaikkea ja kaikkia.

  Mikähän siinäkin on että lastenhoitohuoneet on useimmiten naisten vessassa? Tai siis tajuan kyllä miksi, jos valinta on täytynyt tehdä, mutta eiks me nyt eletä kuitenkin modernissa maailmassa jossa isit pitää isyyslomia ja isit on yksinhuoltajia ja isit ihan muuten vaan hoitaa lapsiaan?

  Vastaa
 3. Mulla oli lapsena kaks marsua, Mimmi ja Mikko. Ja sitte niitä olikin sata(en valehtele) ja oltiin kusessa. Tai en mä ollut, äitini oli.. Sitten kun eläinkaupatkaan eivät enää ottaneet niitä vastaan, niin karjalainen mammani oli kuulemma hoitanut hommat ja sitten taisi olla enää Mimmi. En muista. Kammottavaa! :D

  Tohon muksujen valokuvaamiseen; itse heilun sen kamerani kanssa aina ja kaikkialla, mutta pyrin aina välttämään muiden lasten kuvaamisen. Juurikin esim. maauimalakuvissa näyttää siltä, että meidän pojat olivat siellä altaassa kaksistaan, eivät olleet! :) Itseäni ei haittaa, jos muut vanhemmat räiskivät kuvia niin, että omat lapseni näkyvät.

  Vastaa
 4. Dorit, siis lisääntykö marsutkin niinku kanit?? Tai no miks ei lisääntyis.. Sata marsua on kyllä suloinen mutta aika epäkäytännöllinen joukkio. Tuo lemmikkien ”hävittäminen” on kyllä raakaa touhua. Ystävälläni oli pienenä lammas kaverina, kunnes tuli pääsiäinen. Öh.

  Tosta valokuvaamisesta, et kai sen aika nopeesti havaitsee kuvaako joku selkeesti omia lapsiaan vai heiluuko vähä turhan yleisesti kameransa kanssa sinne tänne. Mielenkiintosia juttuja ylipäänsä tämmöset lapsiasiat, kun on itelle ihan tuntematon maailma. Vanhempiakin kun tuntuu olevan niin erilaisia, toiset tosi suojelevia ja joka nurkassa nähdään maailman pahuus, toiset taas rennompia, ”elämä opettaa” -meiningillä. Jännä nähdä sit mahdollisesti jonain päivänä et millanen mutsi sitä ite on, vaikea ennakoida.

  Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen