Airport

Kun matkustaa maailman ääriin tai ääristä takaisin kotiin, iskee kuulemma jetlag. Kuittaisin tämän mielelläni turhanpäiväisenä elvistelynä ja perusmatkaväsymyksenä, mutta yksilöllisiä kokemuksiahan nämä. Toki vuorokausirytmin tasaaminen takaisin omille leveysasteille ja etenkin työrytmiin palaaminen voi viedä hetken, kärsiihän jotkut kuulemma viikon kesä/talviaikaan siirtymisestäkin. (Minkä vois muuten lopettaa heti.)

Mulla on niksi vuorokausirytmien sijainninmukaisiksi saattamiseen: Koska lennot toisille mantereille ja sieltä takaisin kestävät lähes poikkeuksetta yli 20 tuntia, ja lentokoneissa nukkuvat kunnolla vain vauvat ja ykkösluokkalaiset (ja sinä et oletettavasti ole kumpikaan), olet joka tapauksessa poikkiväsynyt kun saavut perille. Yritä sumplia lentosi niin, että saavut kohteeseen tai kotiin illansuussa. Niin, että ehdit tasan odotella matkalaukkusi, matkustaa kotiin/hotelliin ja syödä vähän jotain, ja sitten voitkin kaatua puolikuolleena sänkyyn reippaasti ennen puoltayötä ja nukkua aamuun. Tadaa! Vuorokausirytmi saatettu ajantasalle kertalaakista.

Mitä sen sijaan ei kannata tehdä: Saapua kotiin juhannustorstaina, suorittaa edellä mainittu vuorokausirytmioperaatio onnistuneesti, ja sen jälkeen valvoa juhannusaattona aamukuuteen. Terveisin zombie sorvin äärestä.

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen