Naimaikä, täysi-ikä, ekat pyöreet, neljännesvuosisata, vaarallinen legendojen kuolinikä, ne Aikuisten Oikeet pyöreet… Kun on vähän junnumpi, niitä niin kutsuttuja merkittäviä synttäripäiviä tulee ihan liukuhihnalta. Sit kun 30 kilahtaa mittariin niin puff – pitkään aikaan millään numerolla ei olekaan mitään edes symbolista merkitystä. Monet sanoo ettei synttäreitä jaksa tai viitsi enää juhliakaan. Mä oon niin eri mieltä! Päälle kolmekymppisillä on kaikilla niin mahoton kiire koko ajan, että ystävän syntymäpäivät on mitä mainioin syy koota jengi kasaan kilistelemään. Nähdä vähän vaivaa, tehdä vähän järjestelyjä ja ennen kaikkea raivata sinne kalenteriin se aukko, että ollaan taas kaikki yhdessä, kiireettä, niinkuin silloin joskus wanhaan hyvään aikaan. Muistuttaa toisillemme mikä oikeasti onkaan elämässä tärkeää. Ja miten ihanaa on vanheta yhdessä rakkaiden ystävien kanssa. Ihmiset, juhlikaa syntymäpäiviä! Pistäkää parasta päälle, varatkaa ravintola tai tehkää yhdessä ruokaa, tehkää jotain hullua mitä ei muuten tulis tehtyä, yllättäkää sankari, ihan mitä vaan. Käyttäkää syntymäpäiviä tekosyynä juhlia ystävyyttä ja elämää. Jokaisen tulisi saada edes kerran vuodessa muistutus miten rakastettu ja tärkeä on. Ja jos ei sitä muuten muisteta tai ehditä kertoa, niin vaikka sitten edes syntymäpäivänä. Kiitos. <3

2 ajatusta juttuun “Häpi böörthdei tu mii!

  1. Pelkkää asiaa. Paitsi kun on tullut mitariin enemmän kuin tuplasti 30, niin ei se riipase pahasti jos joku synttäri jää viettämättä. Muuten muistaminen ja juhliminen on aina paikallaan – kertomallasi tavoilla.

    Vastaa
    • Onks ihan kamalaa sanoa tähän että mitä vanhemmaks tulee niin sitä suuremmalla syyllähän niitä synttäreitä täytyy viettää kun koskaan ei tiedä mikä on viimeinen (kun jaksaa vielä kunnolla juhlia)…? ;D

      Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen