Onko joku ihmetellyt, minne talvi on kadonnut?

Mä voin kertoa: se on meidän kylppärissä. Meidän kylppäriin on ilo astella kello seiskalta aamulla, kun siellä on likipitäin pakkasta. Ja siellä myös aika ajoin tuulee. Kyllä. Tupee vaan hulmuaa kun tihrustelee itteään peilistä. On se vaan ilo asua vanhan talon neloskerroksessa, kun patterin vesi kiertää melkein tänne asti. Eikä siihen mitkään ilmaukset auta, neropatit. Jostain syystä antarktis on rantautunut ainoastaan meidän kylppäriin, ei onneks muualle asuntoon. Tiedättehän, kun entisaikoina jääkaapin virkaa hoiti joku viileää ilmaa sisuksiinsa imevä kaappi keittiössä. No, meijän kämpässä on pistetty pikkasen paremmaks.

Sitähän ei suomalainen ikinä voi tarpeeks päivitellä, et miten tähän aikaan vuodesta on niiiin pimeetä ja ikävää. Mua tää pimeä ei oikeastaan vaivaa, mutta lunta mulla on ikävä. Ei pelkästään sen valon takia, vaan ihan lumen takia. Lumi on niin siistiä. Etenkin kun ei omista autoa. Mäenlaskua Alppipuistossa ja minttukaakao, tahtoo.

Mä en myöskään erityisemmin masentele tähän aikaan vuodesta. Ehkä se johtuu siitä, että mä en oo koskaan ollu talvella ulkomailla. Mitä nyt kerran vastaanottamassa kevättä huhtikuussa Lausannessa, ja eikös siellä tullukin räntää. Mä hölmö varmaan alitajuisesti kuvittelen, että kaikkialla muuallakin on tällasta paskaa, enkä osaa kaivata parempaa.

Tää päivien lyhyyskin on mulle kumma kyllä ihan ok. Mut olis se kyl kiva, jos ne kolme nk. valoisaa tuntia paistais sit ees aurinko. Kaikkein tympäsevintä on ne mitäänsanomattoman ultimatum-harmaat päivät, kun ei voi mistään päätellä mitä kello on. Ja odottaa vaan et tulis jo pimeetä, niin ei näkis miten harmaata on.

On tuo Hjallis vaan sellanen pisnesmies (joo, tiedän, tästä puuttu nyt ihan täysin jopa se aasinsilta). Mut en mä kyllä vaan käsitä, et miten just sillä on tullu mieleen, et Suomessa saatettais tarvita kymppejä syytäviä automaatteja. En jotenkin näe kyseisen miehen figuuria räntäsateessa Kurvin otolla kiroamassa, kun tilillä on vaan 19 egee.

Niin että tulis nyt vaan sitä lunta niin ei tarttis tällasiakaan funtsia omaks viihdykkeeks. Kunhan ei sentään meidän kylppäriin.

3 ajatusta juttuun “Tulis jo lunta

 1. Viihdykettä kerrakseen, myös tänne vihreän metsän keskelle. Olen ollut kovin hauskasti huvitettu lukiessani sun juttuja. Itse asiassa luin ne kaikki yhteen pötköön. En arvannutkaan, että sana on näin hyvin hallussa siellä Pääskylänrinteen neljännessä kerroksessa.

  Ainoa asia joka hieman huoletti oli tuo puliveivaaminen Kuningas Alkoholin kanssa. Mutta se kuuluu kaiketi ikään. HEH. Muistelenpa alle kolmikymppisenä olleeni myös itsekin kerran vaikutuksen alainen. Skooool!

  Sitäpaitsi huomaan, että seuraat maailman tapahtumia. Muutama linkki oli uutinen mullekin. Taloussanomat ei näetsen ole mun lempilukemisia. Puhumattakaan Marilyn Mansonista (olikohan se nimi noin?), joka totisesti ei ole mun lempparimusaa. Olen jämähtänyt sinne 60-80-luvun mummumusaan. Elvis, Simon & Garfunkel, ehken Beatles jne. Kotimaisista tietysti Hector, Kirka (hui Kamala), Pave Maijanen ja Juice.

  Jatka samaan malliin, niin saat yhden uskollisen lukijan lisää.

  Vastaa
 2. Joo siis nuo alkoholinhuuruiset seikkailut edustaa tietysti tän blogin fiktiivistä osuutta, köh köh.. ;) Voin kyllä kuvitella miltä se kuulostaa, kun lukee kaikki tekstit yhteen pötköön. Kannattais varmaan itekin kokeilla joskus..

  Kyllä se kuuskyt-seiskytlukulainen pyörii soittimessa täälläkin, sulassa sovussa Marilyn Mansonin kanssa. Thanks to dad.

  Kiitokset kauniista sanoista, ne kannustaa aina lätisemään lisää. :)

  Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen