Mitä Unforgiven on suomeksi? Tavanomainen sanaguruni NetMot ei edes tunne koko sanaa, ja järkeilemällä siitä tulee jotain anteeksiantamattomuuteen liittyvää. Clintin pätkässä se oli suomennettu Armottomaksi, mutta leffasuomennokset ei taida aina olla ihan prikulleen (oh really?). Lännenhengessä Unforgiven voisi myös tarkoittaa Laulua, Joka Toimii Karvatnostattavan Hyvin 45 000 Hengen Kera Stadionilla.

Toisinaan lehtiartikkeleita lukiessa huomaa, että toimittaja kokee tietävänsä nyt jotain jännää ja haluaa julistautua tämän tiedon tietäjäksi, vaikka väkisin. Vai mitä sanotte tästä sujuvasti esitetystä tiedon jyväsestä (IS 15.7.07, äänessä Kirk Hammett): ”- Kun mietimme, että kuka tuottajaksi, niin Rick Rubinin nimi alkoi aina vain useammin nousta esiin. Muun muassa siksi, että hän on parin viime vuoden aikana tuottanut loistavia metallialbumeja. Kuten esimerkiksi System Of A Downin levyt, 11 kissaa omistava Hammett ylistää.” En mä sillä, etteikö Kirkin 11 kissaa olisi merkittävä tieto, kun on kyse syistä, miksi Rick Rubin tuottaa Metallican uuden levyn.

Mulla on joku helkkarin ääkkösbugi noissa päivämäärien kuukausissa. Se ilmaantu ihan yllättäin viime viikolla, ei ollu mun mielestä aiemmin. Tietoteknisissä ongelmissa on kyllä niin, et mitä pienempi juttu, jota ei saa korjattua, ni sitä enemmän vituttaa. Kiusa se on pienikin kiusa, tai nimenomaan juuri se pieni. Ärrrrsyttää. Jos olis joku major-luokan kämmy jossain, niin vois vaan rauhassa puhallella ja siirtää hommaa ensi viikkoon. Tai odottaa että palveluntarjoaja (tai Timo ;)) korjaa sen, kun ”en mä kuitenkaan osaa”. Mut ku tämmönen pieni, ni kyl mä nyt siihen pystyn iteki. Pystyn. Prkl.

Koskakohan mun kuvagalleria aloittaa toimintansa? Se vois kyllä tapahtua ihan itsekseen, kiitos joo.

4 ajatusta juttuun “Armotontaa, menoaa…

 1. Eiks se oo ihan vaan että ”ei anteeksiannettu” :D Hieman huppeliset terveiset Vilnasta. Kävin safkalla ja söin kanaa, join lasin punkkua ja sit bissen. Päähänhän se nousi. No, ei kai se mitään, aamulla oon kuitenkin selvä ja nyt jo omassa huoneessa.

  Vastaa
 2. Ja minähän en mitään omaa päättelyä käytä, tyyliin ”forgiven -> unforgiven”. Kaiken on löydyttävä sanakirjasta just tsillai, tai muuten kyse on ensisijaisesti kirjoitusvirheestä alkuperäiskielessä. Näin o.

  Toi ”aamulla oon selvä” -ennustus ei muuten ihan aina osu nappiin. Paitsi et sä taisit kuulua niihin ärsyttäviin ihmisiin, jotka ei pode krapulaa. Se jos jokin on niin väärin. Hmph.

  ErHeilehän tyylillä Liettuassa!

  Vastaa
 3. Kyllä mullakin on gabuloita ja ne tulee esiin erittäin voimakkaina vatsanväänteinä. Kerran oon muun muassa 5 bissen illan jälkeen vielä seuraavana päivänä oksennellut kymmenen aikaan illalla. Joskus toiste taas voi tintata aivan karmeesti ja aamulla herää oikein iloisena! Ota tästä sitten selvää. Juominen on tuuripeli.

  Vastaa
 4. Kiitos tästä. :D Ihmiset, joille ei koskaan tuu krapulaa, on jollain tapaa tosi raivostuttavia. Tiettyinä (krapula)hetkinä etenkin.

  Mullakin oli joskus ihan järkky krapula kolmesta tuopista. Likaiset tuopit, sanon minä.

  Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen