Edelliseen postaukseen löyhästi liittyen: Mistä se johtuu, että aikaisin heräävät ihmiset mielletään automaattisesti jotenkin paremmiksi kuin pitkään nukkuvat? Olkoonkin, että molemmat olis hereillä täsmälleen saman ajan. Jos joku nukkuu vapaapäivänään kahteentoista, ni sitä on jotenki vetelä ja aikaansaamaton. Vaikka olis saanu vaikka mitä aikaseks kolmeen saakka yöllä. Jos taas on kasilta pystyssä viikonloppusinkin niin on jotenkin ooh-niin-kauheen-reipas-ja-ahkera. Tai hullu, jos multa kysytään.

Työkuvioissa tää etenki korostuu. Vaikka molemmat tekis töitä ihan yhtä monta tuntia ja yhtä ahkerasti, niin aiemmilla rytmeillä siunattu ihminen on aina jotenki parempi. Ainaki vissiin omasta mielestään. Ei oo yks tai kaks kertaa ku oon kuullu sivulauseissa mutinaa miten joku ”kömpii” tai ”raahautuu” toimistolle ”vasta kympin aikaan”. Ja nää useimmiten niiden suusta, ketkä on sirkeänä paikalla kello kasilta. Tai joskus ”vasta puol ysiltä”, ”kauhee ku mä aattelin et tuun tänään ihan vikana, ku tuol oli joku kolari ja sit mun piti pelastaa pari oravaa ja käydä vähä viel asioilla ja sit tääl onki jo kaikki ja eihän tääl sit ollukkaan ja ehheheheheee”… Kymppiin tulevan on vähintäänkin täytynyt käydä jo treenaamassa, kaupassa, pankissa ja kuskata lapset tarhaan, muuten saa laiskan leiman niin että läiskähtää. Tällasena yökukkujana mun on aina ollu vähä vaikee ymmärtää miks kymmenestä kuuteen työskentelevä toimistohemppa ei olis ihan yhtä tehokas ja aikaansaava kuin kasista neljään tai ysistä viiteen raatava naapurikopin kaveri? Joo, aikasia aamupalaverejä on vaikee sopia jos jengi tulee vasta kymmeneks, mut ihan yhtä vaikee on sopia kello neljäks palsuja jos jengi karkaa jo neljältä.

Arvatkaa löytääkö mut suuremmalla todennäköisyydellä toimistolta kasilta vai kuudelta?

5 ajatusta juttuun “Aikaiset linnut

  1. Tuota mutinaa kuulee varmaankin joka työpaikassa. Yhdeksään tulevat ihmiset eivät saisi enää sanoa Huomenta, koska nythän on jo päivä.

    Toki käsittääkseni nämä samat aamuihmiset eivat tääs ymmärrä sitä, miksi virastot on auki vain 8-16. Pitäisi varmaankiin olla koko virasto täynnä ”vätyksiä” (vaikka se usein miten sitä ovatkin), että siellä kerkeää käymään.

    Eikä toki tuo tehty työskentely ajankohta ole tehokkuuden tae. Eivät ne aamuihmiset yleensä niin paljon työtä tee heti aamusta. Eikös duunia pidä tehdä silloin kun itse on tehokkaimmillaan, on se sitten aamu, päivä tai ilta.

    Toki itse olen edelleen aamu ihminen, enkä ymmärrä Teitä puoleenpäivään nukkuvia saamattomia vätyksiä!

    Vastaa
  2. Jep. Samaa mutinaa kuulee varmasti joka työpaikalla (ja muuallakin). Mutta itse oon kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että järkevintä on noudattaa omia rytmejään ja tehdä niitä töitä silloin kuin on tehokkaimmillaan. Ja palaverien suhteen sekä aamuvirkut että iltakukkuja voisivat välillä tehdä myönnytyksiä jos niiden sopiminen ei onnistu esim. klo:10-15 välille, jolloin kummankin ryhmän tyypit ovat paikalla.

    Vastaa
  3. Ihania juttuja täällä ;-D
    Itse aamuvirkkuna olen saanut kuulla aina siitä, että lähden töistä jo ”puolilta päivin”, koska olen tullut sinne klo 7 ja lähden siis klo 15. Yritän sitten aina pienellä (tai välillä isolla)äänellä sanoa, että olen kyllä ollut jo aamusta täällä duunissa ja jopa tehnyt töitäkin.
    Mutta kukin tavallaan, pääasia on kaiketi se, että työt tulevat hoidetuksi.

    Laitoin kommenttia niistä pöydänjaloista blogiini, eli Bauhaus on se paikka, mistä olen pyörät löytänyt edullisimmin.

    Hyvää kesän jatkoa!!

    Vastaa
  4. Se on kyllä hullua että aina jotenkin nolottaa kun tulee kympiksi toimistolle vaikka ois edellisenä iltana paiskinut kasiin asti hommia. Mutta kyllä, yhteiskunta on aamuihmisten huutavalla vääryydellä, vielä tässäkin vallankumous tulkoon :-D

    Vastaa
  5. Se on kyllä hullua että aina jotenkin nolottaa kun tulee kympiksi toimistolle vaikka ois edellisenä iltana paiskinut kasiin asti hommia. Mutta kyllä, yhteiskunta on aamuihmisten huutavalla vääryydellä, vielä tässäkin vallankumous tulkoon :-D

    Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen