Mulla ei ole pienintäkään epäilystä, etteikö yli 20 000 hengen tapahtuman järjestäminen vaatisi ylimaallisia organisointikykyjä, mutta ei kyllä mene kaaliin et miten se sittenkään voi olla niin vaikeeta? Miten musta tuntuu että siellä ei harrasteta pienintäkään riskinhallinta-ajattelua, tai alkeellisintakaan henkilökunnan tiedottamista? Miten on mahdollista, että jo toista vuotta peräkkäin toistuu sama kuvio:

Tilanne: Neiti festarikävijä on ostanut hyvissä ajoin festariliput, leirintäliput ja maksanut autopaikan. Auto on purettu, leiri pystytetty ja on aika viedä auto parkkiin.

Neiti festarikävijä (NF): Mihis tää auto nyt sit pitäis viedä?
Tyttö portilla (TP): No varmaan sinne autoparkkiin…
NF: Ja missäs se on?
TP: Emmä tiiä…

Neiti festarikävijä kääntyy portilla seisovan vanhemman henkilön puoleen, joka osaa neuvoa paikan (joka ei tietenkään ole puolen kilometrin päässä niin kuin etukäteisohjeissa on kerrottu, vaan ainakin kilometrin päässä, mutta se nyt oikeastaan on tässä vaiheessa ihan sama). Neiti festarikävijä vihjaa myös ehkä hitusen painokkaasti, että olisi varmaan paikallaan ohjeistaa myös tyttöä portilla, että missä se parkkis on – tuskin NF on ainoa joka tätä kysymystä tulee tänään häneltä kysymään.

Neiti festarikävijä kuskaa autonsa kohti opastettua parkkialuetta. Alueen portilla vastaan tulee puuskahtaen ja päätään pyöritellen mies.

Mies portilla (MP): Tää on ihan täynnä.
NF: No niin. Mihis mä tän sitten vien?
MP: Meet tosta takasin, siellä on S-Market, siellä pihassa on tilaa.
NF (epäilee festarialuetta lähempänä olevan pienemmän parkkialueen kapasiteettia): Onko siellä sitten varmasti tilaa?
MP: Sinne meidät on ohjeistettu neuvomaan.

Neiti festarikävijä kuskaa autonsa takaisinpäin ja saapuu S-Marketin lähistölle. S-Marketille täytyisi kääntyä vastaantulevien kaistan yli, mikä on likipitäen mahdotonta, koska liikenne matelee katkeamattomana jonona molempiin suuntiin. Neiti festarikävijä lyö vilkun päälle ja pysähtyy tylysti keskelle tietä, liikenne molempiin suuntiin pääsee kuitenkin kulkemaan.

NF: Moi, tuolta parkkikselta neuvottiin tuomaan S-Marketin pihaan. Onks teillä tässä tilaa?
S-Market järkkäri (SJ): Hirveen vaikee sanoo. Mut et sä ainakaan siitä voi yli kääntyä.
NF: Joo en tietenkään, mutta en viittis ajaa tuolta puolta tuntii eestaas jos täällä ei sit ookaan tilaa.
SJ: Me ollaan vaan järkkäreitä, ei me tiedetä näistä parkkitilanteista.
NF: Aha. No kuka tietää?
SJ: Toi mies tuolla.

NF: Moi, meidät neuvottiin tonne S-Marketin parkkiin, osaaksä sanoa onks siellä tilaa?
Mies (M): SÄ ET VOI KÄÄNTYÄ SIITÄ YLI!!!
NF: Joo en tietenkään, mut mä en viittis ajaa tuolta jos…
M: SÄ ET VOI KÄÄNTYÄ SIITÄ, YMMÄRRÄTKÖ?!?
NF: JOOJOO, mut emmä viitti ajaa tuolta puolta tuntii ympäri jos täällä ei ole tilaa!!
M: En minä tiedä onko siellä tilaa!
NF: No kukahan tietäis?
M: Ei kukaan tiedä!

Aha. Takaisin järkkäreiden puoleen.

SJ: Teijän kannattaa ajaa seuraavalle parkkikselle.
NF: Mikähän se on?
SJ: Jaa-a, se onkin hyvä kysymys!

Voi vittu.

Mä ymmärrän, että niitä autoja on niin sikana, et kaikille on mahdotonta löytää parkkipaikkaa jonkin inhimillisen matkan päästä. Mutta jos on varannut ja maksanut autopaikan ennakkoon, niin jotenkin odottaisi, että sellainen paikka myös on fyysisesti olemassa? Jos mun täytyy myydä autopaikat parkkikselle, johon mahtuu 100 autoa, niin en kai mä myy niitä lippuja sataakahtakymmentä? Enkä mä varmaan myöskään oleta että kaikki ne autot on Smarteja, ja sit oonki kusessa ku joka kolmas auto onki farkku?

Auto päätyi lopulta tuntia myöhemmin parkkiin kaks metriä siitä missä se purettiin. Siellä vihdoin mukava porttimies sanoi sulkevansa silmänsä kun dumpattaisiin auto siihen, mihin sitä ei oikeastaan olisi saanut jättää. Sanoi, että tilanne oli sama myös viime vuonna. Tiedän. Mä olin täällä myös viime vuonna.

Sitä suuremmalla syyllä ihmettelen et mikä siinä voi olla niin vitun vaikeeta?

Mut ei siinä, festarit oli oikein kelposet, vaikka juomien totaalikielto pakottikin kohmettamaan strategiset paikat niin kutsutulla mulkkupullolla (oho, kuulostipa aika härskiltä..) ja vettä tuli ihan riittävästi. Uusia kyseenalaisia elämyksiä: saunarekka. Wicked.

Provinssi

Kuvasta (ja parkkiksenmetsästysseurasta) kiitos Timolle.

2 ajatusta juttuun “Provinssirokrok

  1. Kostona siskoni saamasta huonosta palvelusta kävin antamassa oman ”lyhyen” mielipiteeni Provinssirockin kotisivuille. Mun siskolehan ei v**tuilla!

    Vastaa
  2. Huraa, kiitos Sami!! Munki on pitäny käydä Provinssin palauteosiossa nillittämässä, mutta en oo saanu aikaseks (tyypillistä). Mut hyvä et joku toimii mun puolesta. Ehkä mä käyn jättämässä palautteeks vaan linkin tähän kirjotukseen.

    Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen