Miksei mun blogi päivity?? Hmph. Aina saa kaiken tehä ite…

Mutta kuulkaas, nyt on löytynyt jotain hienoa. Kiitos kahden ystäväni, jotka mut näihin tutustutti. Saanen esitellä:

PESUPÄHKINÄT!!

Pesupähkinät
(kuva by Timo.)

Muutama tällanen pyykin seuraan koneeseen ja avot. Puhdasta, raikasta pyykkiä tuloo. Näitä saa ainakin Ruohonjuuresta. Hintaa on 18e/kilo, eikä nää paina paljoo. En nyt osaa esittää päteviä excel-laskelmia, mutta väittäisin, että ei tule pulveria kalliimmaksi.

Mä en oo mikään maailman ekologisin ihminen, mutta yritän silti tehdä edes jotain hyvää. Vastapainoksi kaikelle turhalle kulutukselle, mistä on niin vaikeeta tinkiä. Mä kierrätän biojätteet, pahvit, lasit ja säilyketölkit. Mä jumitan suihkussa juoksevan veden alla pahimmillaan parikyt minuuttia (meidän kylppärissä on niin s**tanan kylymä!). Mä käytän pesupähkinöitä ja käsipyykkiin Ecover-pesuainetta. Mä lennän surutta lomilleni kerran-kaks vuodessa. Mä en omista autoa (koska en sitä tarvitse – asun metropysäkin vieressä) ja moralisoin sivulauseissa helsinkiläisiä kavereitani, jotka ajavat autolla leffaan stadin keskustaan. Mä vuokraan auton Euroopassa ens kesänä kaheks viikoks, koska se vaikutti vaan niin kivalta idealta. Mä ostan luomumaitoa, mutta harvemmin mitään muuta luomua, koska se tuntuu niin kalliilta. Mä suosin Kampin pohjakerroksen K-supermarkettia, koska niiden kauppias sanoi radiossa kiinnittävänsä huomiota ekologisuuteen ja hankkivansa biohajoavat muovikassit heti, kun löytää sopivan toimittajan. (Plus siellä on hyvä valikoima!) Ja voishan tätä jatkaa vielä.

En siis todellakaan ole mikään pyhimys mitä luontoon tulee, mutta yritän silti tehä edes jotain pientä. Ja toivon, että muutkin yrittäisivät. Siksi mä ostan kaikille lahjaks tänä vuonna pesupähkinöitä! Sori vaan te, jotka täytätte pyöreitä tai ootte muuten saavuttanu jotain mahtavaa – meikä tuo lahjaks pussillisen pähkinöitä. Ja maailma pelastuu!!…

10 ajatusta juttuun “Aivan pähkinöinä

 1. Melkein arvasin, että riemastut pähkinöistä vallan kovasti! Ja mä voin nyt surautella niille lahjapähkinöille hienot pussit mun uudella ompelukoneella…

  Vastaa
 2. Kuulostaa hyvältä, meillähän on tässä sitten lahjatehdas pystyssä!
  Oikeesti nuo pähkinät on ihan hulvaton juttu. Oon pyrkinyt levittämään ilosanomaa ja Laurakin on jatkanut tehokkaasti omille kontakteilleen.. Kyllä me vielä tää planeetta pähkinöillä pelastetaan!

  Vastaa
 3. Sait ainakin mut tällä myyntipuheella vakuutettua! Täytyy siis pikimmiten lähteä pähkinöiden hakuun! :)

  Vastaa
 4. Moih!

  Joo, muhun suhtaudutaan kuin pahempaankin hippiin eko-eetteriin mun toitottamisen takia. Lisäsin kaminaan vielä biojäte-kierrätyksenkin ja ohjeen, miten sanomalehdestä voi tehdä biojätepussin. Mutta, Mä Strikes Back ja vetää virnistelyt viivoiksi, you’ll see :D

  PG

  Vastaa
 5. Joo, meilläkin pähkinät pyörii rummussa, sain lahjaksi serkkutyöltä muutama viikko sitten. Tosin kaikken likaisimmat duunivaatteet ja pinttyneimmät hillot lähtee vanhalla menetelmällä, joka sekin on enempi eko = Allegro-pesujauhe. Vajaa 1/2 dl per koneelliseen riittää. On niin ekoa. Saa vaan suoraan tilaamalla valmistajalta. 8 kg:n pakkaus kestää meidän kahden hengen taloudessa noin vuoden. Rakas lapseni Tuija on hoitanut mun tilaukset, hoitaa varmaan sunkin, jos on tarvetta vähän järeämpiin aineisiin.

  Vastaa
 6. ”Miksei mun blogi päivity??”
  Tuota minäkin olen tässä kohta kaksi kuukautta ihmetellyt!! Herätyyyyyys!!

  Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen