Lontoo

Vastasin kutsuun. Aika riensi nopeasti ja ollaan ehditty olee jo taas kotonaki viikko. Pientä asenneongelmaa perusarkea kohtaan havaittavissa. Ehkä matkan muistelo piristää.

Lontoo olis aika lailla helpompi pitää siistinä, jos roskat vois laittaa jonnekin tiettyyn paikkaan, vaik semmoseen johki kori-malliseen. Mut ei kato pysty laittaa roskiksia ku ehkä kymmenen koko kaupunkiin. Muuten joku laittaa niihin pommin. Kyllä näin on nähtävä.

Kun on Englannissa ja lomalla, niin olis ehkä hauska käydä päivällä kietasemassa huiviin yks olut ja pikkupurtavaa jossain pubissa. Ihan kiva idea, jos tajuat tehdä sen ennen kahta. Sen jälkeen ei nimittäin pubeista saa ruokaa. Kokki lähti kotio.

No, voi sen nälän kesyttää pelkällä oluellakin. Mihin aikaan yleensä pubeissa on kaikista paras meno? Noin yhdeltätoista? Sehän on sit just hyvä aika sulkea pubit! Joka ikinen. Myös Lontoossa. Menkää himaan siitä. Tai yökerhoon. Niissä on hyvä jatkaa juttua kun ei kuule omaa ajatustaan.

Vessa-asiointi pubeissa. Kenen mielestä ne käsien ”kuivaamiseen” tarkotetut puhaltimet on hyvä keksintö? Puhurin meteli sattuu päähän ja kuivuminen tapahtuu hitaammin kuin jos vain heiluttelis käsiä ilmassa. Mutta eivät oo ilmeisesti Englannissa kuulleet mistään käsipyyhesysteemeistä. Missään.

Ja mitä sillä vedenpaineellakaan oikeestaan tekee? Niinku ainakaan vessanpöntössä tai suihkussa. Tuo sopivaa jännitystä arkeen, kun ei voi koskaan tietää, että katoaako se tavara ekalla vai kymmenennellä nykäsyllä. Eikä tule vapaa-ajanongelmia, kun voi näppärästi kuluttaa kolme päivää huuhtoen hoitoainetta pois tukasta.

Ja niin, minkä helvetin takia ne kylmä- ja kuumavesihanat täytyy olla erikseen ja noin metrin päässä toisistaan? Hyvä pestä nassu siinä sitten, kun toisessa vesinorossa jäätyy naama ja toisessa palaa näpit. Ei pysty käsittää.

Entä mikä juju niissä kokolattiamatoissa on? Myös kylppärissä. Idioottikin voi aistia ne homeitiöt. Entä kun joku kusee ohi pöntöstä? Siinähän pyyhkäset roiskeet näpsästi pois. Yh.

Lontoo. Ah. Niin mahtava kaupunki, että jos tulis järkevä tilaisuus muuttaa sinne, niin en kahta kertaa miettis. On vaan niin lepposta olla täällä +15 asteessa sateessa tilillä 22 euroa, et pitää vähä yrittää kompensoida.

6 ajatusta juttuun “London calling!

 1. Voin kuvitella miten mun loma Englannissa menisi!? ;)

  Ja huomenna lisää keittoa naamaan, eiks je?

  Vastaa
 2. Pakko myöntää että kävit kyllä pari kertaa mielessä, kun itelläki alko epätoivo niiden perkeleen vessojen kanssa iskeä.. ;)

  Ja todellaki. Kaks viikkoa tehokasta harjotusta keitottamisesta alla, niin täytyyhän tästä nyt ottaa kaikki hyöty irti!

  Vastaa
 3. Erehdyin kerran kysäsemään britiltä, et miks noi viemäriputket on noissa taloissa seinän ulkopuolella. Vastaus oli tyhjentävä: Ne on helpompi sulattaa jos ne jäätyy. Aha. On se melkonen kehitysmaa moneltaki kantilta. Mut kivaa siellä on ja lepposaa jengiä.

  Vastaa
 4. Voi näitä poispilattuja moderneja suomalaisia kakaroita! Ette te tiedä vielä koko totuutta!
  – talvella pikku koululaiset kulkevat polvisukissa ja yhdenmukaisissa kouluvaatteissa, sateessa, tuulessa ja viimassa. Ja uskokaa, että siinä ilmanalassa nolla-asteen tuntumassa on paljon kylmempää kuin 10:ssä pakkasasteessa
  – samaan piikkiin menevät yksinkertaiset ikkunat ja olematon lämmitys (olen myös kuullut Eeron viemäriputkiselityksen aidolta britiltä)
  – englantilainen perinteinen gourmet-ruoka on oma lukunsa, hyvin lyhyt ja tuhti opus

  Mutta huolimatta tästä kaikesta – rakkaat lapset – tai ehkä juuri sen takia, olin vähällä muuttaa Englantiin noin puoli vuosisataa sitten. SE ON USKOMATTOMAN IHANA MAA!

  Ps. Pubeista vielä sen verran, että jos tulee tarpeeksi tutuksi paikallisen pubin pitäjän kanssa, jolla taas on suhteet paikalliseen poliisiin, niin aukioloajat eivät ole niin vimpan päälle. Kato, polliisi soittaa ennen ratsiaa, että nyt me tullaan. Sitten sammutetaan valot ja ollaan ihan hiljaa kunnes vaara ohi merkki annetaan. Sitten meininki jatkuu aina vaan parempana niin kauan kuin yksin kynnelle kykenee. Nimimerkki ”Olin siellä minäkin”.

  Vastaa
 5. Eero: Tyhjentävää, todellaki.

  Anoppiehlokas: Siis mähän rakastuin Lontooseen ja Englantiin ihan uudella riemulla tossa kahessa viikossa. Ensimmäinen työviikko noin ihanan loman jälkeen on vaan niin tuskaa, et oli pakko väkisin kaivaa ne pikkiriikkiset kivet kengästä ja keskittyä niihin hetkeks.

  Vastaa
 6. Rakkaus paistoi niin häikäisevästi rivien välistä, että oli lähestulkoon vaikeaa lukea sun vuodatusta. En mä mikään tyhmä oo vaikka onkin vanha.

  Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen