No niin, pakko kai tästä nyt jotain on sanoa. Huutaa ilmoille pienen ihmisen paha mieli, kun valtio potkaisee päähän.

Maksoin eilen laskun. Laskun loppusumma oli 2608,26 euroa ja vastaanottajana Kansaneläkelaitos. Kyseessä siis opintotuen vapaaehtoinen takaisinmaksu. Vitun vapaaehtoinen, tosiaan.

Ei tämä yllärinä tullut – tunnen kyllä oikein hyvin sellaisen taulukon, jossa esitellään tulorajat ja niiden vaikutus opintotukeen. Tiedän myös sen, että vuosien mussuttaminen on vihdoin palkittu, ja tulorajoja on nostettu vastaamaan vähän paremmin 2000-lukua (johan niillä samoilla tulorajoilla kituutettiinkin 12 vuotta).

Mutta silti pientä ihmistä (eli minua) on nyt kohdannut suunnaton vääryys ja epäreiluus ja epäinhimillinen törkeys. Kiitos paskan ajoituksen. Nimittäin: uudet tulorajat tuli voimaan tämän vuoden alussa. JOS tulorajat olis tulleet voimaan viime vuonna, olisin joutunut palauttamaan Kelalle yhden tukikuukauden, 434,71 euroa. Mutta kun ne nyt ei vaan tullut kun vasta tän vuoden alusta, niin palautankin 6 kuukautta, eli 2608,26 euroa.

JOS tulorajat ois tullu voimaan jo viime vuonna, mulla olisi ihan täysin ihka omaa mulle kuuluvaa rahaa yli 2000 euroa enemmän. Se olis mun mielestä aika paljon.

Punkkia soimaan, systeemi kusee!
PRklVttu.

5 ajatusta juttuun “Opintotukiälähdys

 1. Mä niiiin komppaan sua tässä ja yhdyn kiroiluusi. Kerta kaikkiaan huutava vääryys! Kirjoitetaanko kerta kaikkiaan erikseen vai yhteen?

  Vastaa
 2. Tuntuu minustakin pahalta. En ole lopunperinkään ymmärtänyt tätä takaisinmaksusysteemiä, että ahkeraa ja kunnollista rankaistaan. Pitis antaa siitä hyvästä extrabonusta. Ainakin pitäis antaa mahdolisuus maksaa takaisin sitten vasta kun on iso ja rikas.

  Vastaa
 3. Kiitos rakkaat komppaamisesta ja osanotosta. Mä olen niin samaa mieltä että mulle ennemmin extrapalkintoja ku tämmöstä rosvousta! Enkä ole vielä iso enkä varsinkaan rikas, joten jos edes jonkinlaista armoa… Mutta ei. Lähden nuolemaan haavojani Visa taskussa Tukholmaan, hahaa! ;D

  Vastaa
 4. Ps. Kerta kaikkiaan voidaan periaatteessa kirjoittaa kummalla tavalla tahansa, yhteen tai erikseen, mutta suositeltavampaa on erikseen. Oliko muuta? ;)

  Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen