Kaikki, jotka on joskus kärsiny migreenistä, tietää mitä se on. Ja muille sitä on melko hankala selittää. Se on kuitenkin hyvä, että migreenistä nykyään puhutaan niin paljon. Olis hivenen keljua, jos pomon pohjimmainen mielipide olis, et ”Mitä vittua, päätä särkee? Buranaa napaan ja töihin sieltä!”

Eilen oli siis tällainen päivä, että migreenilääkkeet saadakseni soitin sängynpohjalta Timon kännykkään. Timo oli siis olohuoneessa. Ja ei, kyse ei ole siitä että meillä sijaitsisi makuuhuone itä- ja olohuone länsisiivessä. Ne on toisinpäin.

Se oli siis eilen. Nyt on sellainen olo, että eilen olisi ollut ihan tajuton krapula. Tiedettehän sen krapulan jälkimainingin: Ei särje päätä, ei ole paha olo, mutta kuitenkin sellainen väsynyt ja pöllähtänyt, ”missä mä oon ollu viimeset viis päivää” -olotila. Tää ei välttämättä ole asia, joka kannattaa pomolle mainita ensimmäiseks aamulla.

Olen myös funtsinut, että migreeni olis ihan tajuttoman helppo feikata lääkärille. Siinä kun ei varsinaisesti ole mitään näkyviä oireita, eikä sitä voi todeta millään ”sylkäses tohon…mjahas, kyllä kyllä, kyllä tässä näytteessä nyt esiintyy migreenitekijöitä” -diagnoosilla. (Huomaa luonnottoman pitkät tauot joka toisen sanan jälkeen ja intonaatio lauseen loppua kohden.) Ja tämä jälleen siihen pakkaan, josta ei kannata mainita pomolle.

Kaikista näistä piilevistä mahdollisuuksista huolimatta voin käsi sydämellä sanoa, etten ole koskaan lintsannut töistä krapulan takia. Krapulassa olen kyllä töihin tullut. Jopa sellaisessa, että puoli kahteen mennessä olen oksentanut työpaikan vessassa jo kahdesti, ja sitten ilmoittanut heikolla äänellä hiipiväni kotiin. Mutta se oli äijäseurassa pomon kortilla juotua viinaa (itsetuhoinen yhdistelmä), joten en mä nyt ihan tällaisiakaan rimanalituksia omakustannereissujen seurauksena harrasta. Mutta koskaan en ole aamulla soittanut, että nyt on migreeni tmv., kun tosiasiallinen syy on liian kiva edellisilta/yö. Missä jaetaan palkintoja?

4 ajatusta juttuun “Migreeni!!!!!

 1. Hae triltä estolääkitys, jos sulla on ennakko-oireita… niistä löytyy aika tehokkaita troppeja. Burana ei ole hyvästä, sorry. Parempia troppeja löytyy.

  Vastaa
 2. Tiedän kyllä siskoni tuon olon. Se ei ole ikinä helppoa kärsiä, eikä muille selittää. Itsekin migreeniä silloin tällöin kärsivänä saat kaikki sympatiani. Se, jos Polgaralla on tiedossa lääkkeen nimi, joka migreenin poistaa, olen enemmän kuin korvana sen suhteen. Itse syön lääkettä (Zomig – ”sensuroi sisko tuo nimi, jos koet sen mainokseksi tai se saa muuten hienon blogisi arvon alenemaan kaupallisuutensa vuoksi”), jotka auttavat sen verran, etten migreenin iskiessä, haudo aina itsemurhaa/jääpiikin tunkemista ohimosta sisään (nämä ajatukset ovat tosia. Niiden tarkoitus ei ole elävöittää muuten niin tylsää teksitiä). Nämä lääkkeet valitettavasti vain ohentavat paksua lompakkoani huomattavasti. Vaikka nämä lääkkeet eivät migreeniä poistakaan, ovat ne pakko osto.

  Ja voimia tuleviin ”kohtauksiin”!!!

  Vastaa
 3. Juu kyllä mulla on lääkkeet, niin esto- kuin täsmäkin. Toimii ihan ok, merkit (lisää mainosta, ja ennen kaikkea osumia Google-hauille!! ;D) on Clotam ja Almogran. Liki kymmenen vuoden kokemuksella jo (valitettavasti…) Mutta silloin kun migreeni on päällä jo herätessä, on estolääkkeille pikkasen liian myöhäistä. Ja täsmälääkekin parhaimmillaan vie sen säryn pois, mutta jättää enempi tai vähempi kaikki muut oireet. Ja kun katseen kohdistaminen on suurinpiirtein mahdotonta, on aika turha lähteä töihin päätteen ääreen.

  Tuo Burana-esimerkki viittas lähinnä siihen, että toisinaan migreeniä koskaan kärsimättömät ihmiset käsittelee sen samana asiana kuin tavallisen päänsäryn – jolloin otetaan Buranaa ja mennään töihin. Ei pikku päänsärky ole syy jäädä kotiin, ei minunkaan mielestäni. Mutta migreeni kun ei ole ”pikku päänsärky”..

  Veljelleni kiitos ja halaus myötätunnosta. :) Ja todella, tiedän ettei jääpiikit ohimoon tai pään ruuvaaminen yksinkertaisesti irti ole hassunhauskaa liiottelua.

  Vastaa
 4. En viitsinyt mainostaa, noitahan mainittuja lääkkeitä tarkoitin – lähinnä. Mutta kun se iskee, se iskee ja mitään ei voi. Ensin toivoo kuolevansa ja sitten toivoo kuolevansa nopeasti… *irv*. Jokaisella vain lääkkeet toimivat eri tavalla. Jos Burana tehoaa, voi Clotam tehoa jo alkaneeseen särkyyn… Usein joutuu vain kokeilemaan todella monia lääkkeitä ja yhdistelmiä, että löytää itselleen sen oikean ja toimivan. Hätätilassa jo alkaneeseen pahaan migreeniin kannattaa käydä hakemassa piikki terveyasemalta tai päivystyksestä!

  Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen