Jos nuo kaksi olis tarjollaolevat intiaaninimet, niin mä edustaisin jälkimmäistä. Enkä pelkästään siksi, että ensimmäinen meni jo tulevan kesän kuumimmalle morsiamelle, jonka viimeisille päiville ei-naineena kohotettiin maljoja lauantaina. Miten voikin olla näin jyrän alle jäänyt olo? Eilen oli muka-krapulapäivä, ja olo oli kolme ja puolsataa kertaa freesimpi kuin nyt. Onneks on ”jo” maanantai, enää neljä aamua siihen kun saa ihan oikeesti nukkua aamulla pitkään.. Ellei sitten eräs miespuolinen A taas aiheuta kriisitilannetta tyhjentämällä rakkoaan epäsopiviin paikkoihin. Terkkuja vaan sinne, että aletaas se asiallisesti käyttäytyminen pikimmiten tai täällä rupee panokset kovenemaan ja otetaan oikeat nimet käyttöön.

Työviikkoni on alkanut toistaa samaa kaavaa. Joka maanantai, kun saavun töihin, ehdin juuri istua pöytäni ääreen ja tsekata polttavimmat puheenaiheet iltapäivälehtien nettisivuilta, kun eräs J tulee huoneeseeni ja aloittaa aamutervehdyksensä: ”No nyt on jännä tilanne…” Huraa tietokoneet – Tervetuloa it-firman arkeen. Kun olin hautausmaalla töissä, ei kukaan koskaan kuvaillut maanantaiaamua aamua ”jännäksi tilanteeksi”.

Elämäni ensimmäinen todellinen turistirysäloma lähestyy. Viikonloppu ennen vappua, aamuyön tunnit, ehkä jokunen ideoitaherättävä viinilasillinen nautittuna.. Syntyy kuningasajatus: Lähdetään kesällä Rodokselle! Neljä päivää myöhemmin varaus viikon lomasta heinä-elokuun vaihteessa oli tehty. Tehokasta toimintaa, etten sanoisi. Me likes it. Yleensä vastaavanlaiset ideat menee vaan jahkailuksi ja säätämiseksi, etenkin, jos hommaan on sotkeutunut jonkinasteinen Nurmijärvi-aspekti. Mutta ei tällä kertaa. Kai idea oli jo syntyjään niin kyseenalaistamattoman loistava. Olen oikeasti innoissani tästä tulevasta Rodos-reissusta. Mahtavaa lähteä lomalle, jossa ei todella voi tehdä muuta ku kiskoa drinksuja napaansa ja lölliä rantsussa loistavassa seurassa. Enpä silti odota olevani mitenkään mielettömän rentoutunut tämän ekskursion jälkeen…

Yksi ajatus juttuun “Melkein Nainut ja Raskas Maanantai

  1. (ras)Kas, maanantai! Täytyypä ihan kommentoida että osut aivan asian ytimeen kyseenalaistamalla Nurmijärvi-aspektiin liittyvän satunnaisen(?) tehottomuuden. Ex-espoolaiset eivät jahkaile muulloin kuin maanantaiaamuisin surffaillessaan harjoitustutkielmaansa liittyvien sivustojen ulkopuolellla muka tärkeinä. Hienot sivut olet pystyttänyt!

    Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen