Mä en oo oikein koskaan perustanu vapusta. Vappuna on aina kylmempi ku kuvittelee, viinasta tulee huonommat kännit kuin kuvittelee, ja kaiken päälle vielä kamalampi krapula kuin kuvittelee. Vapun suunnittelu on ihan uskomatonta säätämistä ja lopputulos on kuitenkin se, että olet jossain missä et odottanut olevasi ja paikalta puuttuu just ne keiden odotit olevan siellä.

Musta tuntuu et mun vappu meni jo pääsiäisenä. Silloin oli helkkarin mukavaa ja rentoa, ja skumpatkin löyty koska Arabian isäntä unohti et sehän onkin vappu kun juodaan skumppaa eikä pääsiäinen (mikä harmittava erehdys..). Ja miks tätä olotilaa ei sit vois uusia vappuna? No siks, ku silloin sen pitäis olla tämmöstä. Eikä silloin ikinä saavuteta sitä aiottua olotilaa, kun sen saavuttamiseks tehdään ihan liikaa töitä. Parhaimmat reissut syntyy silloin, kun ei ollut tarkoitus lähteä minnekään.

Empiiriset tutkimukseni (<-- ainoa syy miksi oikeastaan juon) ovat osoittaneet, että myös kovimmat humalatilat ja pahimmat krapulat syntyvät silloin, kun ei ollut tarkoitus lähteä minnekään. Mulla on tähän selitys. Silloin, kun reissu on suunniteltu, omaan juomiseen on laadittu tarkka suunnitelma: vinkkupullo pohjiks, ehkä pari bisseä kylkiäisiks (kun vinkusta saattaa tarjota jollekin). Baarissa noin 3 juomaa, ja sitten vesilinja. Känni on hyvä ja krapula siedettävä. Mutta silloin kun reissua ei ole suunniteltu.... Ensin juodaan kaikkea hyvää mitä löytyy, baarissa kaikkea mitä saadaan ja jatkoilla kaikkea mitä löytyy (huomaa alkuillan "hyvää"-adjektiivin puuttuminen). Tätä voidaan myös kutsua nimellä Riga-balsami -känni. Nyt serpentiinit kaulan ympärille ja ilmapallot kainaloon. Lähden katsomaan muuttaako tämä vappu vihdoin asenteeni.

4 ajatusta juttuun “Voi Vappu.

 1. Olipas sielulle balsamia lukea tekstiäsi lukuunottamatta viimeistä lausetta, joka oli turhan optimistinen minun makuuni :) Vapputraumat istuvat minulla niin tiukassa, että täytyypä oikein jäädä niitä kotiin pohtimaan.. tänäkin v–tun vappuna.

  Skål!

  A:asi

  Vastaa
 2. Kas niin. Voin jälleen nollata tilanteen ja näin Vappupäivänä juhlallisesti julistaa, että Vappu on edelleenkin vuoden turhin juhla. Myös vuoden oksettavin juhla. Jokainen, joka tuli vastaani kello 04:27 Rautatientorin tuntumassa allekirjoittanee tämän myös. Paitsi että ei ne varmaan edes muista olleensa siellä.

  Vastaa
 3. Oijoi, satunnaisen vaahtoajan on riennettävä pelastamaan häijyläisten riepottelema Vappu-raukka. Minä pidän sinusta Vappu ja kaikista yhteisistä skumpanhuuruisista hetkistämme!

  Vastaa
 4. Mulla oli kiva Vaapukka. Olin ystävieni tupareissa. Känni oli hyvä (lupauduin mm. alastonmalliksi eräälle venäläiselle taiteilijalle) ja koin suuria tunteita (ryntäsin itku kurkussa kotiin lauottuani ensin epäreiluja draamalauseita exälleni). Et shilleen :D Ei vaan, oli oikeesti tosi hauskaa ja aion kuin aionkin mennä alastonmalliksi. Ja exänkin kanssa seuraavana päivänä pelasin krokettia samassa tiimissä :) All is well in the kingdom hell

  PG

  Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen