Jos on Virtanen, ja se menee naimisiin Virtasen kanssa, niin voiko se olla Virtanen (o.s. Virtanen)? Entä jos se Virtanen sit eroaa ja menee naimisiin toisen Virtasen kanssa, niin voiko se olla Virtanen (o.s. Virtanen, ent. Virtanen)? Ja (lisäys kommenttiboksin inspiroimana): Voiko Virtasen kanssa naimisiin mennyt Virtanen olla Virtanen-Virtanen? =D

Ihan älyvapaatahan toi olis, mutta jos haluaa, niin voiko?

Oikeestaan mun piti tulla marisemaan siitä, miten tyhmä toi tykkäys-nappula on, kun ei kukaan sitä paina. Että täytyis varmaan laittaa viereen buu-nappula, jos sillä vaikka sais jotain säpinää aikaseks. Kaikkein ankeinta kun on olla herättämättä minkäännäköisiä tunteita. Vastoin kaikkia oletuksianne mä laitoin ton nappulan tohon oikeestaan siks, että näkisin vähä kuinka moni ihan oikea ihminen tätä lukee, en siis varsinaisesti kalastellakseni kehujanne (paitsi ehkä vähä). Aika harva kun jaksaa kommenttia kirjoittaa. Joku tilastointihärpylä väittää että täällä kävis toisinaan kuusikymmentäkin yksittäistä kävijää päivässä. Varmaan. Tai ehkä ne on niitä jotka tulee tänne legendaarisella ”isot vitut” haulla (ja taas kohosin hakutuloksissa ylöspäin!) ja huomaa hyvin nopeasti et, no, ei.

Mut siis mun marinan aihe meni vähän mönkään ku täällä oli sittenkin jotkut ihanat käyny nappia painamassa. Jee. <3 Et piti sit kirjottaa se toisiks paras juttu.

15 ajatusta juttuun “Virtanen

 1. Miksei voi? Vastaus siis tohon ekaan kyssäriin. Ainakin voi olla esim. Virta-Virtanen tai Lehti-Lehtinen, mikä on ihan hassua..

  Vastaa
 2. Minä tykkään, vaikka en aina kommentoisikaan tai painaisi Tykkää-nappulaa. Ja käyn kyllä kotona ollessa päivittäin katsomassa, onko tullut uusia kirjoituksia. :)

  Vastaa
 3. Hihii, kiitos kivat, kyl kannattaa heittäytyä vähän marttyyriksi. ;) Kyllähän viittä lukijaa voi jo kutsua yleisöksi, julkinen meuhkaaminen siis jatkukoon.

  Hanna: Tosta tulikin mieleen et mitä ihmettä liikkuu niiden vanhempien päässä, joiden syytä on se, että välillä vastaan tulee Olli Olliloita, Antti Anttiloita, Lauri Lauriloita jne.. Mut noissa sun esimerkeissä on kuitenkin yhdistetty eri sukunimet – Mitä jos kyseessä on täysin sama nimi, mutta ko. Virtanen haluaisi näin ilmaista toiseen sukuun liittymistä tai vastaavaa, voiskohan noin tehdä? Suomi on täynnä sääntöjä jotka vaan kieltää tekemästä asioita vaikka niistä ei varsinaista haittaa olisikaan, et mä en toisaalta yllättyis yhtään jos noin ei sais tehdä. Hmm. Täytynee ottaa selvää!

  Vastaa
 4. Mikko, käsittääkseni kaksoisnimessä sen oman nimen täytyy tulla ekana, eli Antti-Pekka Anttilasta tulisi Pekkalan kanssa avioituessaan Antti-Pekka Anttila-Pekkala. Ja sehän onkin tosi paljon parempi kuin Antti-Pekka Pekkala-Anttila.

  Vastaa
 5. Mun mielestä taas Kati ei tarvii oman nimen tulla ekana.. Mutta oikeesti miksi kukaan haluaa ottaa nimekseen esim. se Virta-Virtanen, eikö noin lähekkäin olevasta sukunimestä voi nyt vaan valita toista?

  Vastaa
 6. Tämmöstä semi-AS:ia (vai olikos nää vaan ihan sukupuolisidonnaisia ominaisuuksia, Kati? ;) ) jäi alkuperäisen kysymyksen auki jääminen häiritsemään sen verran, että piti tarkistaa asia.

  Tätäkin varten löytyi oma lakinsa, nimilaki! Se sanoopi seuraavaa:

  ”Avioliittoon aikova, jonka sukunimi tulee muuttumaan sen johdosta, että puolisot ottavat yhteisen sukunimen, voi ennen vihkimistä ilmoittaa vihkijälle, että hän ottaa yhteisen sukunimen edellä henkilökohtaiseen käyttöönsä sen sukunimen, joka hänellä viimeksi oli naimattomana ollessaan, tai sukunimen, joka hänellä on avioliittoon mennessään.”

  Eli Virtanen-Virtanen ei ton mukaan olisi mahdollinen, koska yhteisen sukunimen (Virtanen) ottaminen ei muuta alkuperäistä sukunimeä (Virtanen). Ja kuten Kati tossa sanoi, oma nimi tulee yhteisen nimen edellä..

  Vastaa
 7. Muttas tiesittekös, että täällä Mänttilässä eivät molemmat puolisot voi ottaa kaksoissukunimeä. Vaihtoehdot: yksi yhteinen jomman kumman nimi tai molemmilla omansa tai VAIN toinen saa omansa lisäksi kultsin nimen. Tämänkin henk. koht. kokenut, vasta maistraatissa juuri ennen h-hetkeä. Kovasti yrittettin taistella, no mercy. Olis pitänyt naida Norjassa, siellä ei nipoteta mokomasta. Muuten voiskohan nimiä vaihtaa keskenään – ihan vaan vitsin vuoksi.

  Vastaa
 8. No siis täällähän on suorastaan debatti meneillään!

  Hanna, siis kysehän oli nimenomaan mahdollisuudesta, periaatteista, oikeuksista, tasa-arvosta ja mistälie, ei vähimmässäkään määrin siitä mikä on järkevää. :D

  Minna, löytyikö montakin?

  Pasi, sä olet niin paljon parempi Googlaamaan ku minä, ja mä luulin olevani ihan ylivertainen! Yritin nimittäin ettiä jotain nimilakia, mutta enpä löytänyt. Voi Virtasesta rakkaansa löytäneitä Virtas-parkoja, päähän potkitaan, syrjitään ja sorsitaan. Ja ei, täällä ei mikään, siis mikään, ole sukupuolisidonnaista!

  Anoppiehlokas, mä tuon googlailuni seurauksena eksyin johonkin keskustelupalstalle, missä suomalaiset, ulkomaalaisen kanssa avioituneet naiset olivat kovin harmissaan myös siitä, että Suomessa ei voi ottaa kaksoissukunimeä siten, että laittaa nimet vain peräkkäin, mikä ainakin useissa espanjankielisissä maissa on tavallista, vaan aina on oltava se väliviiva. Et siis ole yksin, Suomessa on näitä lakeja, joissa ei juurikaan järkeä ole, kiusaa sitäkin enemmän.

  Vastaa
 9. Minä luin jostain, että eräs Mäkelä-niminen nainen oli vitsaillut (maistraatissa?) vaihtavansa nimensä Mäkeläksi (tulevan aviomiehen nimi), mutta viitsi oli otettu tosissaan, minkä takia hän joutui vaihtamaan kaikki paperinsa Mäkelästä Mäkeläksi. Prosessia ei ilmeisesti voinut estää!

  Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen