Luin lehdestä että nuuskalakia ollaan tiukentamassa. Tuli mieleen samat asiat mitä oon nuuska vs. rööki -asiasta vaahdonnut aikasemminkin – vaan en täällä.

Nuuskan käyttäminen on ihan helvetin typerän näköistä. Se turvonnut nuuskahuuli on kovin kaukana mistään viileestä. Mielestäni jopa röökinpoltto voi näyttää viileeltä, jos ei ajatella sen epäterveellisiä vaikutuksia ja hajua – mutta nuuskakin on epäterveellistä, haisee kamalalle (joskaan haju ei tartu käyttäjäänsä samalla tavalla kuin tupakka) ja lisäks näyttää ihan superdorkalta. Kun kaveri on jotenkin viimesen päälle ”huolettoman tyylikäs”, tiedättehän: vähän kuluneet kuteet (ne oli sitä jo kaupasta ostettaessa), hobo-tyylinen mukaresuinen kaulahuivi, parin päivän harkittu sänki jne., ja sitten se tökkäsee sen nuuskan huuleensa niin voi elämä. Se ei todellakaan ole viimeinen silaus sille viileydelle, vaan se vaan näyttää yksinkertaisesti ihan-vitun-tyhmältä. Ja joo, en mä usko et kukaan paljonkaan yli 15-vuotias tekee kumpaakaan näyttääkseen viileeltä, mut huomaakohan nuuskaajat että se touhu ei oo edes neutraalin näköistä, vaan pöljän.

Lisäks mua vaivaa että nuuska tuntuis olevan etenkin sen käyttäjien mielestä jotenkin hyväksyttävämpää kuin tupakointi. Tupakoijat usein tajuaa edes kysyä, että onko ok jos polttaa seurassa – nuuskankäyttäjät ei kysy koskaan. Okei, et voi olla passiivinen nuuskaaja, mutta kyllä sekin haisee kamalalle. Kukaan ei stumppaa röökiään sisätiloihin, esim. pöydälle, mutta niitä nuuskanöllejä löytyy toisinaan sieltä täältä. Töissä kukaan (fiksu) ei jätä röökiaskia pöydälle jos asiakas tulee käymään – antaako se nuuskatörppö muka jotenkin raflaavamman kuvan haltijastaan?

Ja ei, mä en polta tupakkaa, eikä meidän taloudessa käytetä nuuskaakaan, tämä ei siis ollut oma puolustuspuheenvuoroni eikä pitkällisen vierestäkatsomispiinan synnyttämä angstinpurkaus. Tää nyt oli vaan tämmönen, hmm, mielipidekirjoitus.

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen