Aina kun ulkoistan itseni Suomesta, huomaan takeltelevani samojen arkisten kysymysten parissa, jotka vaan jotenkin pitäisi tietää. Erityisesti, jos en ole lähettänyt joukkojani etukäteen tutustumaan kohteeseen (joskus tähän kuulee viitattavan termillä ”vaihto”).

1. Pitääkö hedelmät punnita?
2. Onko pöytiintarjoilu?
3. Pitääkö jättää juomarahaa?
4. Mistä saa postimerkkejä?
5. Mistä kaupasta saa viiniä/viinaa/kaljaa?

(Toi viimenen kohta tosin tuppaa ratkaisemaan kaikki muutkin, tai ainakin tekemään niistä vähemmän oleellisia.) Mielestäni jokaisessa matkaoppaassa pitäis olla tällainen faktaruta, jossa nää päivänpolttavat olisi avattuna lyhyesti ja ytimekkäästi. Ei tarttis sit olla ihan urpo. Tai mikä vielä pahempaa: turisti.

Niin en mä siis just nyt oo lähössä minnekään, vaikka aktiivisesti asiaa ajattelinkin. Tosin lentoliput marraskuussa Hollantiin on jo, ja ensi kevään kolmekymppisretkelle New Yorkiin tarttis enää löytää rahoittaja. Kuten rakas ystäväni kiteytti Facebook-statuksessaan (siellä missä tämän päivän totuudet julkistetaan ja proosa luodaan): ”Elämä on aina vähän kivempaa kun seuraavat lentoliput on buukattuna.” Aamen.

Reissukengät

2 ajatusta juttuun “Matkaan

 1. Tässä puukenkämaan top5 faktat:
  1. Ei
  2. On
  3. Joo, mutta se pitää osata sanoa ennen kuin tarjoilija alkaa antaa vaihtorahaa, eli täytyy pyöristää loppusumma johonkin kivaan tasalukuun. Mä harjoittelen tätä vielä :)
  4. –
  5. Viini ruokakaupasta, väkevät myydään erillisestä liikkeestä (mutta ei ole monopoli, eli hinnat kohdillaan)

  Tervetuloa ihana pian tänne :)

  Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen