Tein eilen mehua. Raparperimehua. Koska emme päässeet todistamaan viimekertaisen katastrofin kaltaista spektaakkelia ja molemmat testihenkilöt ovat yhä elossa, kehtaan julkaista hävettävän yksinkertaisen reseptin. Paljastus: Mehustus ei vaadi yli-inhimillisiä keittiövoimia. Syy miksi kaikki meni viimeksi pieleen on ihan minä.

Raparperi

RAPARPERIMEHUTIIVISTE
(Parental advisory: Hirvittävää plagiaatiota tapahtumassa. Resepti on nyysitty joskus jostain, en vaan muista milloin ja mistä. Tsori.)

1 kg raparperia
1 iso sitruuna
6 dl sokeria
3 rkl viini- tai sitruunahappoa (apteekista)
2 l vettä

Huuhtele ja viipaloi raparperit pieniksi paloiksi. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon raparperit, sitruuna, sokeri ja viini-/sitruunahappo. Kaada vesi kiehuvana muiden ainesten päälle ja sekoita hyvin. Anna mehun seistä 1 vrk. Siivilöi ja pullota. Mehu säilyy jääkaapissa n. viikon, osa kannattaa pakastaa. Sekoita 1/3 mehutiivistettä, 1/3 kivennäisvettä ja 1/3 vettä.

Mieletöntä.

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen