Mä oon yrittäny pysyy edes kohtalaisen positiivisena tän lumen suhteen. Tänään meinas hiukan käpy palaa, ku en ehtiny tanssitunnille liikenteen jumittaessa mössölumessa. Muutaman korttelinvälin kävelyäkään ei nyt ihan ”kipasuks” voinut kutsua. Ja sitte erehdyin kuljettelemaan Google Mapsin ukkelia pitkin kesäisiä Helsingin katuja. Oih.

Olis muuten supermielenkiintoista saada joku sentimenttikäyrä ihmisten Facebook-statuksista liittyen aiheisiin ”lumi” ja ”talvi”. Siis sellanen käppyrä, joka indikois statuspäivitysten positiivinen/negatiivinen-tasoa. Muistan hyvin alkutalven hihkumiset: ”JESS, ensilumi!!”, ”Ihanaa, lisää lunta!!”, ”Winter Wonderland <3", ja niin edelleen. Entäs nyt? "Voisko tää talvi jo loppuu??", "Joo, lisää lunta. vittujee." Olis mielenkiintoista tietää, missä vaiheessa se kamelin selkä katkee ja valitus taas alkaa. Lumiauto

Sit semmostaki oon miettiny, et kun tossa oli jonkin aikaa tosi kovat pakkaset, Helsingissäkin -15 astetta. Niin mites kun joku vaik eteläeurooppalainen tulee silloin lomalle Helsinkiin, ei siis aikomuksenaan mihinkään laskettelurinteeseen rynnätä, vaan ihan vaan kaupunkilomalle. Eihän se rassukka omista varmaan ees kunnon talvitakkia, ni mihin ihmeeseen se pukeutuu kun kadut on ihan syystä täynnä naparetkeilijän ilmentymiä? Ja sit vielä hassumpaa, et näitä ulkkareita kuitenki näkee ihan sään vaatimalla tavalla pukeutuneina, ellei jopa paikallisiakin överimmin. Ostaako ne nää vaatteet, yhtä viikonloppua varten? Saako niitä vuokrata jostain? Kiertääkö nää samat kledjut turistilta toiselle, vaihto Helsinki-Vantaalla? Hmm. Elämän suuria mysteereitä.

Ps. Huomenna tulee 45 minuuttia matkalaukun matkasta maailmalle. Mä niin katon!!

6 ajatusta juttuun “Lumi.

 1. Niin, se on se tyypillinen suomalainen joka aina jaksaa valittaa säästä. Milloinkaan ei ole hyvä. Oisko se parempi, että tämäkin talvi ois ollu +5 ja kaikki tämä lumi tullut vetenä ja paska lentänyt?? Nyt on kuitenkin talvi niin onhan se kiva että on kelitkin sen mukaset. Eiköhän sitä harmaata ja ankeeta paskaa mahdu taas loppu vuoteen ihan riittävästi!!

  Niin ja eiköhän ne ulkomaan ihmeet tiedosta, et suomessa talvet pitäisi ainakin olla kylmiä.. Ei kai täältäkään kukaan lähde johonkin lämpöseen pukeutuen talvivaatteisiin.. Hei täytyy kai sitä edes sen verran ottaa tulevasta matkakohteestaan selvää..!UGH, olen puhunut!

  Vastaa
 2. Mä komppaan sua Katja niin tossa talvi+lumi-meiningissä. Kyllähän se vaikeuttaa elämää, mut on tää kyl siltiki niin siistiä et on kunnon talvi. Ei oo ollu yhtään niin pimeen tuntustakaan tänä talvena.

  Mut tosta ulkkareiden pukeutumisesta: Ensinnäkin, -15 ei ole viime vuosien perusteella ihan normaali Helsingin lämpötila edes keskellä talvea.. Mut heidän mahdollista palelemistaankin enemmän mua tosiaan ihmetyttää, et miten osalla voi olla kunnon talviromppeet, ei kai ne nyt yhen viikonlopun takia niitä oo ostanu?? Tai mistä minä tietenkään tiedän vaikka asuisivat täällä, mut noin niinkun todennäkösyyksien valossa. Tulee kallis loma, jos joutuu ostaa talvivaatteet sitä varten. Lämpimiin kohteisiin suunnatessa vaatteita on kuitenki aika paljon helpompi vähentää, eikä uudetkaan uikkarit paljoa maksa. Toista se on pukeutua lämpimästi jos ei omista lämmintä vaatetta, tai laittaa satoja euroja talviroippeisiin, joita ei ehkä enää koskaan tarvitse.

  Vastaa
 3. Helsingin turisteille suunnatuista vaatelainaamoista ei oo tietoo. Mutta faktana voin paljastaa että Kittilän lentokentällä homma toimii silleen että kun tulee suora lento esimerkiksi nyt vaikka Lontoosta niin ne Touristit vedetään koneesta passintarkastuksen kautta jonossa suoraan lentokonehalliin tai vast. jossa jokaiselle on pilkki/kelkkahaalarit tarjolla, ja sen jälkeen lähetään vasta luistelemaan kohti ekstoottista pohjolan lomaa.

  Vastaa
 4. Mun ulkomaalaisten sielunmaiseman tietämyksen valossa Suomi näyttäytyy erittäin arktisena kohteena, jossa odotetaan jääkarhujen tepastelevan Manskulla vastaan, oli todellisuus lumitilanteesta (ja ehkä myös jääkarhuista) mikä hyvänsä. Mutta vaatekysymys on mielenkiintoinen… voiskos asiasta tehdä ihan empiirisen tutkimuksen kun tässä Kampin kulmilla pörrätään?!

  Vastaa
 5. Nii hei, A, jos mä soitan sulle töihin ja kysyn, ni eiks sun pitäis tietää tämmöset asiat siinä missä kaikki muukin? ;)

  Toi Kittilän haalaripalvelu on kyl ihan, huh huh, aivan uus juttu mulle. Melkosta!

  Vastaa
 6. Hahaa, mun selkä katkesi pari päivää sitten ainakin statusten suhteen lumen kohdalla. Ei mua sinänsä haittaa et sitä tulee, mut lähinnä juuri huvittaa juurikin tämä ”winter wonderland” ja sitähän saa mitä tilaa :-D. Mut kyllä tää on niin parhautta et lunta on ollut, mieluummin tällaisia talvia lisää, kiitos.

  Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen