Mä en omista autoa, mutta mulla on silti asukaspysäköintilappu Helsingissä porukoiden Micraan. Ei se mulla kovin useasti kaupungissa ole, mutta muutamastakin kerrasta maksaa ihan mielellään 36 euroa vuodessa – parkkimaksuilla ei pitkää hetkeä tuolla summalla kadun vierellä seisoskeltais.

Niin kauan kuin oon Helsingissä asunu oon kummastellu tota järjettömän halpaa hintaa. 36 euroa, koko vuosi?? Naurettavaa. Eikä mekään asuta ku 2,5 kilsaa keskustasta. Olis vaikka 50 euroo, tai ees 40 – neljäkin euroo lisää per auto tois isot rahat, jotka vois käyttää vaikka katutöiden nopeuttamiseen tai pyöräteiden rakentamiseen (pyörätiet tekee myös autoilijoiden elämän helpommaks).

Mutta mitä nyt? Ennen ku ehdin tätä hommaa edes täällä ihmettelemään (mikä yleensä johtaa toimenpiteisiin päättävillä tahoilla, kuten Hesarin sarjissivulla) niin jopas – Asukaspysäköntimaksu nousee vuoden alusta sataan euroon! Rehellisesti ajateltuna, jos mulla olis auto täällä koko aika, niin eihän tuo 100 euroakaan koko vuoden parkkimaksuista oo paljoa, mutta kertakorotuksena se on aika huima. Lähes kolminkertainen. Vähentääköhän tää auton omistamista Helsingissä? Tuskin. Ja jos se ei vähennä omistamista, niin vähentääkö se pysäköimistä (yhtenä argumenttina kun oli ongelmallinen autojen säilyttäminen katujen varsilla)? No mitä luulet. Vituttaako useita autonomistajia nyt? Varmasti. Mihinköhän nää rahat sitten aiotaan käyttää? Kiinnostaisi.

Emmä tiedä mitä mieltä mä tästä oon. Katotaan sitten, kun seuraavan vuoden asukaspysäköintimaksulappu kolahtaa luukusta.

Yksi ajatus juttuun “Asukas-P

  1. Oho! Aika huima korotus! Vaikka oon kyllä samaa mieltä siitä, että aikaisempi 36 € vuosimaksu on kyllä olllut aika naurettavan pieni.

    Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen