Mä täytän ens vuonna 30. Ei se mun mielestä nyt niin paljon vielä ole, mutta silti oon jo muutaman vuoden ajan, ilmoittaessani lähteväni Provinssirockiin, saanut kuulla ”Ai sä se jaksat vielä käydä??”-tyylisiä kommentteja. Sävy näissä reaktioissa ei useimmiten ole reippauttani ja nuorekkuuttani ihaileva, vaan enemminkin sellainen ”kasvaisit sinäkin jo aikuiseksi”. Boring.

Ensinnäkään mä en ymmärrä, miks jossain iässä ei muka enää kuulu mennä festareille? Ja sitten kun lyön lisää pökköä pesään kertomalla majoitusvalinnastani, niin kommentit jatkuu ”Mä en kyl mistään hinnasta yöpyis teltassa kolmee yötä!!” Ja jälleen se aavistuksen epäkypsyyttäni paheksuva sävy. Väitän kuitenkin, että jos ilmoittaisin lähteväni viikoks Lappiin vaeltamaan ja telttailemaan, reaktio olisi ”Oooh, vähäks siistii!!”…

Mut kyl munkin on sentään myönnettävä, että vanhemmaks tässä on tultu. Telttailu menee vielä oikein hyvin, mut ei missä tahansa teltassa. Puistattaa kun katson sitä kupolimerta. Oma mansionihan on tässä:

Teltta

(Ei mahtunu ees kokonaan kuvaan.) Kuten joku ohikulkija kommentoi: ”Ei toi oo mikään teltta, toi on mökki!” Meidän festarikaksio, makkari ja olkkari. Pientä festariluksusta.

2 ajatusta juttuun “Festarimansion

  1. Kun ihmiset mummoontuu ja vaariintuu tulee heille pakottava tarve ”vähätellä” niitä ihmisiä, joita oikeasti ihailevat! Minä, Sami veli 30v., ainakin ihailen sinun sinnikkyyttäsi käydä festareilla ja muissa tapahtumissa, joissa meidän ”yli-ikäisten ei tulisi enää käydä”. On vain kateellisten panettelua paheksua ja vähätellä sitä, mitä jokainen meistä kuitenkin salaa toivoo: ”olla ikuisesti nuori”!!! Ei-enää-niin-nuoret ihmiset toitottavat suureen ääneen olevansa henkisesti aina nuoria, mutta todellinen nuori on se, joka myös toimii sen mukaan. Enkä tässä tarkoita kiljua, oksentelua, huutamista, hihittelyä enkä sitä typerää nuoriso slangia, vaan irtautumista arjen rutiineista; tehdä jotain spontaanisti. Se on mielestäni nuoruutta. Kun arjesta tulee rutiinia ja rutiinista arkea, voi sanoa hyvästit nuoruudelle ja vain kadehtia (ja tietenkin vähätellä) niitä ihmisiä, jotka vielä osaavat elää!

    Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen