*Newsflash*: Krapulaan ei voi kuolla. Jos vois, olisin hyvinkin suurella todennäköisyydellä poistunut keskuudestanne eilen. Mutta täällä porskutetaan.

Kieliknoppi: Kaikki muut ehkä tiesikin jo, mutta kätilö on englanniksi midwife. Mun mielestä ihan äärimmäisen huvittavaa. Välivaimo, hoho.

Meillä on ulkomaalaisvahvistus. Nic from London. Siis hengaa meillä seuraavat kaks viikkoa, huippua! Tulkaa kaikki sankoin joukoin ihmettelemään!

Kun on ulkomaalainen vieras, sitä katsoo omaa kaupunkiaan ja kansaansa (oh yes, my people) uusin silmin. Nic on ensimmäistä kertaa Suomessa, ja jos jokin hänen ennalta suomalaisista muodostamansa kuva on tullut vahvistetuksi, se on se, että suomalaiset on outoja. Ja tästä me ei kyllä oteta Timon kanssa kunniaa. Hommaan liittyy olennaisesti Vanhan kuppila. Ensin istuttiin sinnikkäästi vesisateessa terassilla. Fiksua. Sitten sisätiloissa huomio kiinnittyi paikasta huokuvaan venäläisyyteen: askeettiset huonekalut, tyhjät seinät, todella valoisaa, ei musiikkia… Ja frakkeihin/smokkeihin (en mä tiedä mitä ne on, harvemmin tulee tarvittua sellasen pukukoodin tuntemusta) pukeutunut yltiötyylikäs mieskuoro esittämässä moniäänistä acappellaa helleasuiselle suomiyleisölle. Epätodellista. Sekä tupakkaa pöydästä pöytään puoliväkisin tuputtanut hilpeä keski-ikäinen naisihminen, joka vaati ihmisiä ottamaan tupakkia hänen pikkuaskistaan. Olihan hän jo yhden askin heittänyt alas Loisteen terassilta, koska kenellekään ei kelvannut.

Että näin meillä. Welcome.

2 ajatusta juttuun “In Finland we have this thing called Outo Meininki.

 1. Eipä ole ihme, että ulkomaanvierasta hieman oudoksuttaa tämä Suomi kulttuuri. Kyllähän me suomalaiset olemme oikeasti outoa kansaa, sitä sen suuremmalti perustelematta (eukon kantoa, suojalkapalloa jne. näin hieman perustellen). Jokainen voi hieman miettiä Suomea ja sen monimuotoisuutta ja tulla samaan johtopäätökseen. Toisaalta, jokaisella maalla on omat omituisuuksensa. Tästä syystä, toivottavasti Te isännät, ette häpeä tällä hetkellä olla suomalaisia! Minä voin ainakin tulla henkilökohtaisesti esittelemään vieraalle hieman hienoa Helsinkiä.

  Nythän tietenkin on muistettava se tosiasia, että tulevalla viikolla omituisuuksia näkyy paljon. Ainakin jos kuppiloita kiertelee. Nythän alkoivat ART GOES TO KAPAKKA juhlat (olisin laittanut hienon linkin, jos sen olisin osannut).

  Ja vielä pieni puolustus, ainakin Helsinkiä kohtaan. Meillähän asiat on aika hyvin. Helsinki on kuitenkin aika monikulttuurinen ja värikäs paikka. Mutta vieppäs kaveri jonnekin hieman pohjoisempaan, missä oikeasti kannetaan eukkoja ja potkitaan sitä suojalkapalloa tai sitten saunotaan niin, että taju lähtee. Siinä olisi vasta ihmettelemistä!

  No, onneksi pääsen esittelemään tulevana viikonloppuna tälle vieraalle sitä faktaa, että Suomessa osataan ainakin vetää viinaa!

  -Ylpeä rajamäkeläinen/helsinkiläinen/suomalainen Sami-

  Vastaa
 2. Juu, tässä tilanteessa ja tämän vieraan silmissä ”outo” on käsitettävä vain ja ainoastaan positiivisena adjektiivina! Ja ilman muuta olen ylpeä suomalaisuudestani ja Helsingistä kotikaupunkinani. Parempi vaan, jos on esitellä jotain omaperäistä, vaikka se sitten olisikin vähän outoa.

  Tää Art goes Kapakka -juttu (laitoin hienon linkin ;)) ehti jo eilen aiheuttaa sen, että Nic luuli Suomen olevan joku kuorolaulun luvattu maa… Kahdessa eri ravintolassa nimittäin vedettiin niin harrasta kuorolaulua et oksat pois.

  Tosiaan, lauantaina Nic pääsee tutustumaan idyllisen pikkukylän elämään, niin katotaan sit mikä on outoa!

  Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen