Mitähän kautta sais parhaiten keploteltua läpi sellaisen uudistuksen, että ennen lomaa olisi tietyn pituinen ajanjakso, jolloin ei tarvitsisi mennä töihin, jotta voisi valmistautua lomaan? Voisi nukkua univelat pois ja siivota, jotta sitä varsinaista lomaa ei tarvitsisi tuhrata tämmöseen, vaan voisi keskittyä lomailemaan täysillä.

Mä oon siis nyt lomalla. Jos en jollekulle ole vielä ennättänyt mainostaa. Hähä. Loma pyörähti käyntiin juuri äsken ja loppuu ihan kohta. Olisin ehdottomasti tarvinnut tähän eteen sellaisen vähintään kolmen päivän mittaisen lomalle-siirtymis-vaiheen, jotta nyt voisin keskittyä vain lomailemaan. Tässä on vähän sama positiivinen henki kuin kevään parhaassa kommentissa: ”Ihan paskaa kun kohta tulee kesä, kun sitten kohta on taas talvi” (anteeksi, en muista kuka tämän sanoi – ilmottaudu, niin saat ilman muuta krediitit).

Toisia tilanteita varten (kuten lähestyvää Rodoksen-”lomaa” silmälläpitäen) olisi tarpeen sisällyttää työreformiini lomaa seuraava ajanjakso, jolloin ei myöskään tarvitsisi mennä töihin, vaan voisi rauhassa toipua lomasta ja adaptoitua uudelleen työyhteiskuntaan. Tai sivistykseen ihan yleensä.

(Tässä kirjoituksessa käytettiin sanaa ”loma” tai sen johdannaista kymmenen kertaa. Pikkasen ärsyttävää. Onko loma-sanalle synonyymia?)

Yksi ajatus juttuun “Pre-loma ja Post-loma

  1. moi. en muista kyllä yhtään synonyymiä, mutta näin vuorotyöläisenä voin kertoa että meillä 1 viikon mittaiset tai sitä lyhyemmät ajat jolloin ei ole töitä kuitataan ihan vaan ”vapaalla” sanalla. Eli kun mulla on ens perjantai iltapäivästä seuraavaan torstai iltapäivään aikaa jolloin en ole töissä olen vapailla.

    Vastaa

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen