Suurituloisten suomalaisten verotiedot on taas läiskästy julki. Ja otsikoita piisaa, eurokeisareiden lisäks julkkiksista. Ja ”julkkiksista”. Ketä kiinnostaa, on ensimmäinen hyvä kysymys. Ja miltähän ihan tavallisista ihmisistä tuntuu, kun tulot on kaikkien tiedossa? Suurituloisen naapuri voi pyöritellä silmiään entistä enemmän, kun noin hyvätuloinen ihminen ei halua jotain typeräksi katsomaansa taloyhtiön hankintaa kaikkien maksettavaksi.

Henkilökohtaisesti mä en ihan ymmärrä mitä iloa mulle on tietää kuinka kamalan paljon rahaa jotkut tienaa vuosittain. Enemmän mua kiinnostaisi, mitä suurinpiirtein samantyyppistä hommaa mun kanssa tekevät ihmiset tienaa. Mun mielestä palkoista olisi hyvä puhua enemmänkin, sillä usein törmää siihen että varsinkaan naiset ei osaa pyytää tarpeeks palkkaa, kun eivät oikein tiedä mitä a) muut naiset tienaa b) miehet tienaa samantasoisista hommista. Itsensä väheksyminen tai liian vähään tyytyminen on etenkin meidän naisten helmasynti. Ja mun mielestä yks suurimmista syistä siihen miks ”naisen euro on 80 senttiä”: Jos ei edes pyydä niin ei mitään saakaan.

Mutta ei sen keskustelun näin henkilökohtaista nimillä mässäilyä tarttis olla. Oleellisempaa olis työnkuva (ja sukupuoli!). Mä oon valmis kertomaan kyllä kenelle tahansa kysyjälle paljonko mä saan palkkaa, mutta mielelläni kerron sen itse, niin että kysyjälle on varmasti selvää miksi ja miten palkka on se mikä se on. Lehtien jutut esimerkiks julkkisten palkoista jättää aina jotain rivien väliin ja taakse, sellaista mitä ihmiset ei edes halua huomata kun painettua sanaa on niin kiva lukea kuin piru raamattua, että pääsee sitten keskustelupalstoille jeesustelemaan.

Musta olis oikeesti mielenkiintoisempaa kirjoittaa isoja otsikoita (ilman nimiä) siitä, ketkä tienas vähiten. Millä tuntimäärillä, millasilla työvuoroilla, mistä hommista. Miten se onkin niin yhteisesti vaiettu fakta kuinka helvetin vähän esimerkiks hoitajat tienaa. Mässäiltäis sillä ennemmin, jos sillekin ammatille vaikka joskus saatais ihan rahallista arvostusta. Kutsumus kun ei laskuja maksa ja ihmisiä elätä.

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen