Islannin matkailunedistämiskeskuksesta, hei!

Haluatko matkata maahan, joka on täynnä, oikeasti, täynnä, nähtävyyksiä? Nähtävyyksiä, joita ei ihminen ole muokannut, vaan luonto kovertanut, myllännyt, siloittanut ja värjännyt. Kun paras nähtävyys on jatkuvalla syötöllä vaihtuva maisema, jota ei taitavinkaan valokuvaaja voi kokonaisuudessaan vangita.

Värikäs maa

Haluaisitko tuntea mitä on olla pieni? Millaista on, kun hienoinen epävarma olo ei johdu kertaakaan ihmisistä vaan ympäröivästä luonnosta, joka tuntuu niin kahlitsemattomalta ja villiltä, arvaamattomalta, että siltä tekee mieli pyytää anteeksi kaikkia loukkauksiaan, kaikkia ympärilleen vuosien varrella kylvämiään saasteita, ettei se vaan tulisi ja kostaisi?

Jökulsarlon

Millaista on kun on hiljaista.

Silence

Kun mihinkään ennalta tiedossa olevaan nähtävyyteen ei tarvitse pettyä, ja päivät täyttyvät lukuisista mitä et osaa odottaakaan. Kun kymmenmetristä vesiputousta ei merkitä karttoihin, koska niitähän on kaikkialla.

Kun nähtävyyksiin ei ole pääsymaksuja eikä aukioloaikoja, kun päivät jatkuvat aamuun ja vesiputouksille voi ajella täysin omassa rauhassa vaikka keskellä yötä. Kun olet allerginen ”PÄÄSY KIELLETTY” -kylteille, kun vaaran merkki on lähes olematon naru jossain, korkeintaan pieniä puutolppia opastamassa turvallista reittiä. Kun haluat itse osoittaa ymmärtäväsi, kuinka lähelle kuohuvaa koskea, kiehuvaa lähdettä tai pystysuoraa jyrkännettä on terveellistä mennä.

Dettifoss

Kun turistimassoista ei voi edes puhua ja kuumimmalla sesongillakin ihmiset vain häviävät ympäri maata (ei kirjaimellisesti sentään..)

Kun krääsäkojuja ei ole edes keksitty.

Kun maisevat ovat niin hengästyttäviä, että ajat 700 kilometriä pysähtymättä, etkä kertaakaan muista puutunutta takapuolta, etkä hetkeäkään mieti että tää on nähty.

Sunset

Mee hei Islantiin.

(Kirjoittaja myöntää olevansa yhä aika islantipäissään, mutta olettaa silti vahvasti, että allekirjoittaa tämän hehkutuksen myös tulevaisuudessa.)

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen