DNA:n laskutuksesta päivää.

Me pistettiin sulle nyt tulee tämmönen huomautuslasku. Tai sun osoitteeseen, mutta ystäväsi J:n nimellä. Niin siis sen brittikaverisi, jolle kävit kolme kuukautta sitten liikkeessämme ostamassa halvan kännykän ja prepaid-liittymän, kun hän oli tulossa Suomeen kesäksi.

Ai miten niin prepaid-liittymästä ei voi tulla laskua?

No mut hei, eihän tää olekaan prepaid-liittymästä, vaan tää lasku koskee sun omaa liittymää. Jonka laskut siis menee sun työnantajalle. Noin niinku yleensä. Ja nyt sun kaverin nimellä, joka ei tietenkään ole töissä siinä teidän firmassa.

Muistatko pari kuukautta sitten, kun J oli saanut puhelimensa lukkoon ja jouduit soittelemaan meiltä PUK-koodia? Pyysit silloin, että tuo prepaid-liittymä vaihdettaisiin J:n nimiin, jotta hän voisi hoitaa tämänkaltaiset tilanteet vastaisuudessa itse. No hei, mehän tehtiinki sillai, että vaihdettiin molemmat liittymät J:n nimiin!

Tässä on sellainenkin hyvä puoli, että sun omalla nimellä tai henkilötunnuksella ei nyt löydy meiltä yhtään liittymää. Jännittävintä tässä on se, että tällaista liittymänsiirtoa täysin toisen ihmisen nimiin ilman sen ihmisen läsnäoloa ei oikeastaan voi edes tehdä. Mutta mepä voitiinkin – ja siirrettiin molemmat!

Eikä siinä vielä kaikki. Sun ei myöskään nyt tarvitse murehtia minkään muutoksien tekemisestä siihen omaan liittymääsi, koska sä et voi niitä tehdä. Niin siis koska se liittymä on nyt ystäväsi J:n nimissä.

No joo, kyllähän me ymmärretään että sä ehkä haluat sen oman liittymäsi takaisin omiin nimiisi. Se kävis tosi kätevästi, jos sinä ja tää sun jo-Englantiin-palannut-ystäväsi J menisitte molemmat käymään siinä liikkeessä, jossa avasit tämän prepaid-liittymän. Onko liian hankalaa, mitä?

Joo. Ei kato. On tää niin kummallinen juttu, että mä en kyllä nyt pysty tekemään tälle asialle yhtään mitään. Mutta mä laitan tämmösen selvityspyynnön tästä, niin me soitellaan sitten sulle päin! Ensi viikolla jo!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Sanoi hän 3 viikkoa sitten. Ehkä ne ei löydä mun numeroa mistään? Mistähän sekin vois johtua??

Nää on näitä juttuja et ei. Ei näin.

7 ajatusta juttuun “Kuinka moni asia operaattorilla voi mennä pieleen?

 1. Juuh, tää case on täysi mysteeri. Meille kaikille – DNA mukaanlukien kun eivät ilmeisesti uskalla ottaa yhteyttä selvittääkseen asian.

  Toinen ammattiryhmä, ketkä ei oikein osaa, on palkanlaskijat. Mutta se onkin sitten jo oma lukunsa…

  Vastaa
 2. En usko, varmana keksit itse koko jutun! Urbaanilegenda!

  Ei mutta tosissaan: tsiisus. Oikeastaan niin hyvä juttu, että sen kertomisesta saatavan riemun täytyy pidemmän päälle varmaan kompensoida itse ongelmista syntyneet harmit.

  Vastaa
 3. Angina: Tää menee sinne ”totuus tarua ihmeellisempää” -luokkaan. Eli kyllä, ehkä vähän väritin kommunikointia, mutta faktat meni just noin. Ja yhteydenottoa odotan edelleen. Kyllä tää epäusko muuttuu nauruks viimestään sit, ku saan oman liittymäni takaisin haltuuni.

  Vastaa
 4. Pingback: Aasinsilta » Arkisto » Torkkupommi

Vastaa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

pakollinen